بهگزارش همشهری، درحالیکه سرانه کتابخوانی کشور پایین اما رو به بهبود است و تمامینهادهای فرهنگی در جهت ارتقای سطح علمیکشور تلاش میکنند اما در این میان مشکلات فراوانی وجود دارد که تحقق هدف را کمیدشوار میکنند.
مشکلاتی مانند بالا بودن دغدغههای کاری و فکری افراد جامعه و نداشتن زمان فراغت طولانی مدت به صورت پیوسته جهت مطالعه کتاب، مشکلات مختلف تهیه کتابها و مسائلی از این قبیل سبب شده اند که علیرغم تلاش نهادهای مختلف و نیز علاقهمندی نسل جوان برای پذیرش طرحهای گوناگون فرهنگی، روشهای موجود پاسخگوی نیاز جامعه نباشند.
برای رفع این مشکل، آنچه در نگاه اول به ذهن میرسد، انتشار الکترونیکی کتابها توسط سخت افزاری قابل حمل است اما مشکلی که در این بین وجود دارد بالا بودن هزینه تولید چنین سختافزاری است که بالطبع، تأثیرات سوء خود را در قیمت تمام شده محصول خواهد گذاشت.
اما با کمی دقت خواهیم دید که نیازی به تولید چنین محصولی نیست. به نظر میرسد که تلفنهای همراه توان سختافزاری برای انجام این کار را داشته باشند.
برای همین منظور، گروهی از محققان جوان با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف ( AICTC ) با هدف افزایش سرانه مطالعه کشور نرمافزاری به نام کتیبه را ارائه کردهاند.
حجم بسیار پایین کتابها، استفاده از حداقل امکانات تلفن همراه، قابلیت نصب و اجرای کاملا فارسی بدون توجه به پشتیبانی از زبان فارسی توسط تلفن همراه از ویژگیهای این نرمافزار است.
نکات فوق سبب شدهاند که نصب و استفاده از کتیبه توسط طیف گستردهای از دستگاههای تلفن همراه امکان پذیر باشد.
این نرمافزار که بر پایه تکنولوژی جاوا (j2m) تولید شده، خصوصیات منحصر به فرد زیر را دارد:
- اجرای طرح برای اولین بار در ایران
- حجم بسیار پایین کتابها در حد چند کیلو بایت
- استفاده از حداقل امکانات دستگاههای تلفن همراه
- زبان کاملا فارسی بدون نیاز به پشتیبانی دستگاه تلفن همراه از این زبان
- قابلیت پشتیبانی از زبانهای خارجی
- قابلیت اجرا بر روی بیش از 70 درصد دستگاههای تلفن همراه داخل کشور (بیش از 90 درصد تلفنهای همراه تولید شده در سه سال اخیر بدون توجه به شرکت تولید کننده)
- داشتن برتریهای کتاب الکترونیک
- طراحی بر مبنای فرهنگ ایرانی - اسلامی
- سادگی نصب و استفاده
- کاهش هزینههای مطالعه
- دسترسی ساده و سریع به نرم افزار(از طریق اینترنت).